Jahodový krtkův dort bez mouky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

200 ml olej
4 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
50 g jahody
400 g jahody
40 g cukr moučka
160 g cukr moučka
100 g hořká čokoláda
10 kapek červené potravinářské barvivo
4 ks jahodový pudinkový prášek
500 ml šlehačka ke šlehání
1 ks želatinový ztužovač dr.oetker

Postup přípravy receptu

  1. Horkovzdušnou troubu zapneme, aby se vyhřála na 180 °C. Nachystáme si formu na dort. Vytřeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Já jsem použila formu o průměru 26 cm. Pokud máte formu o průměru 22 cm nebo méně, můžete použít polovinu surovin na poloviční dávku, šlehačky ale v takovém případě použijte také 2 ks

  2. V míse smícháme sypké suroviny (jahodové pudinky, prášek do pečiva, moučkový cukr), pak vmícháme vejce a olej (nejlépe elektrickým mixérem) a přidáme červené potravinářské barvivo. Těsto by mělo být sytě růžové až červené. Já používám gelové, takže dávám tak na špičku lžičky. S ostatními nemám zkušenost, takže se řiďte barvou těsta. Těsto vlijeme do nachystané formy a dáme péct do předehřáté trouby. Těsto pečeme asi 20 - 25 minut. Troubu po dobu pečení neotvíráme nebo se korpus srazí. Upečený korpus poznáme tak, že se lehce odklápí od dortové formy a že se těsto nelepí na špejli

  3. Než se těsto upeče, nachystáme si krém. Šlehačku ušleháme do tuha. Vmícháme želatinový ztužovač, připravený podle návodu na obalu. Já používám Želatinový ztužovač Dr.Oetker (odpovídá 6 plátkům želatiny). Ten připravíme tak, že do 100 ml vlažné vody (já jsem použila jahodovou šťávu ze zavařených jahod nebo můžeme použít i jahodový sirup) vsypeme obsah sáčku a mícháme asi 30 sekund. Poté rychle vmícháme do šlehačky a mícháme elektrickým mixérem asi 2 minuty. Přidáme asi 40 g mletého cukru (nebo víc, podle chuti), vidličkou rozmačkané jahody a čokoládu rozkrájenou na kousky. Takto připravený krém dáme asi na 30 minut do lednice, aby před použitím ještě trochu ztuhl

  4. Upečený korpus necháme zchladnout. Poté ho přendáme na talíř a lžící vydlabeme asi 1,5 cm do hloubky a necháme asi 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu rozdrobíme. Na vydlabaný korpus poklademe omyté a osušené jahody. Šlehačkový krém navršíme na korpus kopulovitě až k okraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Domácí jahodový krtkův dort dáme do lednice a necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout

  5. Hotový krtkův dort můžeme ozdobit marcipánovými figurkami nebo jahodami

  6. Jahodový krtkův dort bez mouky podáváme vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!