Rychlá cibulková omeleta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
oregano
1 - 2 špetky grilovací koření
1 lžíce olivový olej
1 ks střední cibule
1,5 lžíce sterilovaná kukuřice
1,5 lžíce sterilovaný hrášek
3 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si sterilovanou zeleninu, kterou slijeme a necháme okapat. Střední cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka

  2. Vejce rozšleháme se solí, grilovacím kořením a necelou lžičkou sušeného oregana

  3. Rozpálíme teflonovou pánev se lžicí olivového oleje a vsypeme rozdělená cibulová kolečka. Prudce osmahneme, dokud není cibule zlatavá a pevná. Nyní zalijeme vejci, nemícháme. Krátce necháme zatuhnout, rovnoměrně vsypeme okapaný hrášek s kukuřicí a po chvíli omeletu obrátíme. Necháme dojít za mírné teploty a odstavíme

  4. Rychlou cibulkovou omeletu rozkrájíme a podáváme s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou. Komu nestačí samotná omeleta, přidá pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!