Bezlepkové podkovičky pro štěstí recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 ks vejce 12 dkg máslo 16 dkg máslo 25 ml voda 12 dkg cukr moučka 8 dkg cukr moučka 13 dkg cukr moučka 13 dkg sušené mléko 5 dkg vlašské ořechy 1 ks čokoládová poleva 13 kapek mandlová tresť 24 dkg bezlepková mouka
Postup Bezlepkové podkovičky pro štěstí
Postup přípravy receptu
-
Z bezlepkové mouky, másla, rozklepnutého vejce a cukru moučka vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme v chladničce odpočinout asi 2 hodiny
Těsto rozválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme z něj podkovičky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 13 minut ve vyhřáté troubě při 170 °C. Upečené cukroví necháme vychladnout na plechu, pak opatrně sundáme
Než podkovičky vychladnou, připravíme si krém. Utřeme změklé máslo s cukrem moučka do pěny a nakonec přidáme mleté vlašské ořechy. Hotovým krémem slepujeme podkovičky
Nakonec uděláme marcipánovou hmotu na ozdobu. Sušené mléko, cukr moučka, vodu a mandlovou tresť vypracujeme na hmotu. Kousek hmoty obarvíme červeným potravinářským barvivem a uděláme z něj kytičky. Další kousek obarvíme zeleným barvivem a uděláme z něj lístky. Ze zbylého bílého marcipánu vyválíme mezi dvěma foliemi slabý plát, z kterého vykrájíme podkovičky a pokládáme je a přimáčkneme na slepené cukroví. Konce podkoviček namočíme v čokoládové polevě a po zaschnutí ozdobíme červenými kytičkami a zelenými lístky
Bezlepkové podkovičky pro štěstí budou krásnou a chutnou ozdobou vánočního stolu.