Bezlepkový cuketový slaný koláč recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
2 - 3 špetky sůl
1 ks vejce
1 ks cuketa
1 balíček prášek do pečiva
1 lžíce libeček
2 špetky mletý barevný pepř
olej na vymazání
200 g hraška

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme, odkrájíme konce a nastrouháme na hrubém struhadle. Cuketu nasolíme a necháme 1 - 2 hodiny odležet. Přebytečnou vodu, kterou cuketa pustí, vymačkáme

  2. Čerstvý libeček opláchneme, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme na kousíčky, můžeme i prolisovat

  3. K cuketě přisypeme bylinky, česnek a podle chuti ještě jemně přisolíme. Nakonec přidáme hrašku (směs na zahušťování ze zdravé výživy) promíchanou s práškem do pečiva, množství přizpůsobíme velikosti cukety. Na 400 g cukety přijde asi 200 g hrašky. V tuto chvíli můžeme přidat také vejce, ale není to bezpodmínečně nutné. Směs na slaný cuketový koláč dobře promícháme

  4. Pekáček nebo jinou formu vymažeme olejem a cuketovou směs do ní rovnoměrně rozprostřeme. Cuketový slaný bezlepkový koláč pečeme v troubě (nejlépe horkovzdušné) vyhřáté na 180 °C asi 45 minut do zezlátnutí. Po upečení jej necháme vychladnout

  5. Bezlepkový slaný cuketový koláč chutná výborně a pomocí bylinek a jiné zeleniny se dá různě obměňovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!