Biftek po staročesku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g olej
20 g máslo
50 g cibule
3 g steakové koření
50 g hřiby
200 g hovězí svíčková
30 g uzená slanina
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso (na porci cca 200 g) jemně naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na tuku, použijeme olej nebo sádlo. Dobu přípravy přizpůsobíme zvolenému druhu masa.

  2. Při opékání masa si na jiné pánvi opečeme uzenou slaninu, po chvilce k ní přidáme středně velkou cibuli nakrájenou na plátky, dále pak očištěné a na plátky nakrájené houby, nejlépe hřiby. Směs zjemníme kouskem másla.

  3. Hotové bifteky pokládáme na slaninovo-cibulovo-houbovou směs a podáváme. Jako příloha k biftekům po staročesku se hodí brambory, hranolky i rýže.

  4. Tip: Místo pepře a soli lze použít steakové koření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!