Kozácké karbanátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 1 lžička sůl strouhanka 1 ks cibule 1/2 cibule 1/2 lžičky mletý pepř sůl, pepř 1 lžíce hladká mouka 6-8 lžic smetana ke šlehání 1 hrst sušené houby 1/2 kg mleté vepřové maso hladká mouka na obalení 2 ks vajíčko 1/2 kg houby.nejlépe kozáci 1 ks čerstvá houska mléko na namočení housky nasekaný kopr a pažitka 1 lžička houbový prášek
Postup Kozácké karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Očištěné houby nakrájíme, cibuli nasekáme nadrobno. Maso spojíme s namočenou houskou. Sušené houby zalijeme 1/2 litrem vařící vody, přikryjeme a necháme 15 minut stát
Na pánvi na oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájené houby a dusíme 10 minut. Vychladlé přidáme k masu, přidáme lžíci kopru a lžíci pažitky, vajíčka, osolíme a pokud je třeba, přidáme strouhanku
Rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme karbanátky, obalíme je v mouce a zvolna opečeme na oleji
Příprava omáčky: Na jiné pánvi orestujeme půl nakrájené cibule, přidáme namočené sušené houby i s vodou, houbový prášek a dusíme 10 minut. Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme k houbám. Do hotové omáčky vložíme karbanátky a na velmi mírném ohni ještě 10-15 minut dusíme
Kozácké karbanátky podáváme s pohankovou kaší.