Kozácké karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
1 lžička sůl
strouhanka
1 ks cibule
1/2 cibule
1/2 lžičky mletý pepř
sůl, pepř
1 lžíce hladká mouka
6-8 lžic smetana ke šlehání
1 hrst sušené houby
1/2 kg mleté vepřové maso
hladká mouka na obalení
2 ks vajíčko
1/2 kg houby.nejlépe kozáci
1 ks čerstvá houska
mléko na namočení housky
nasekaný kopr a pažitka
1 lžička houbový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné houby nakrájíme, cibuli nasekáme nadrobno. Maso spojíme s namočenou houskou. Sušené houby zalijeme 1/2 litrem vařící vody, přikryjeme a necháme 15 minut stát

  2. Na pánvi na oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájené houby a dusíme 10 minut. Vychladlé přidáme k masu, přidáme lžíci kopru a lžíci pažitky, vajíčka, osolíme a pokud je třeba, přidáme strouhanku

  3. Rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme karbanátky, obalíme je v mouce a zvolna opečeme na oleji

  4. Příprava omáčky: Na jiné pánvi orestujeme půl nakrájené cibule, přidáme namočené sušené houby i s vodou, houbový prášek a dusíme 10 minut. Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme k houbám. Do hotové omáčky vložíme karbanátky a na velmi mírném ohni ještě 10-15 minut dusíme

  5. Kozácké karbanátky podáváme s pohankovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!