Mramorová mandlová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g olej
4 ks vejce
kakao
1/2 balíčku prášek do pečiva
25 dkg cukr moučka
30 dkg polohrubá mouka
100 g vlažná voda
madle

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Vymažeme bábovkovou formu a vysypeme hrubou moukou

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Bílek si dáme do menší misky a vyšleháme z něho sníh. Žloutek si dáme do větší misky a utřeme s cukrem. Pak přidáme vodu, olej, prášek do pečiva a polohrubou mouku. Vyšlehaný sníh přidáme do větší misky se žloutkem a ostatními ingrediencemi. Asi 3/4 těsta nalijeme do vymazané bábovkové formy. Zbytek těsta obarvíme kakaem a přidáme mandle. Nakonec kakaové těsto přilijeme k světlému těstu. Mramorovou mandlovou bábovku dáme péct na 45 minut do předehřáté trouby

  3. Upečenou mramorovou mandlovou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme, ocukrujeme a necháme vychladnout úplně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!