Hovězí karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
olej
0,5 lžiček sůl
1 ks vejce
2 lžíce strouhanka
3 lžičky plnotučná hořčice
600 dkg mleté hovězí maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do misky, přidáme vejce, strouhanku, prolisovaný česnek, hořčici a podle chuti osolíme a opepříme. Vše pořádně promícháme, ideálně prohněteme rukou

  2. Poté ze směsi tvoříme karbanátky. Z daného množství jich uděláme asi 8 - 10 podle velikosti. Pro lepší propečení můžeme na jednotlivých karbanátcích z jedné strany vytlačit jemně nožem jakousi mřížku asi 1 x 1 cm

  3. Karbanátky smažíme na rostlinném oleji dozlatova

  4. Hovězí karbanátky podáváme s bramborovou kaší, brambory nebo jen s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!