Hovězí karbanátky ve smetanové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 lžíce strouhanka 1/8 l smetana 1 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř 400 g mleté hovězí maso 1/4 l kyselá smetana 1 lžíce čerstvá petrželka 1 lžíce čerstvá petrželka 1 lžíce mletá sladká paprika
Postup Hovězí karbanátky ve smetanové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Do mletého masa vmícháme smetanu, strouhanku, sekanou petrželku, ochutíme solí a bílým pepřem. Z připravené hmoty lžící vykrojíme 8 kousků a navlhčenou rukou vytvarujeme karbanátky
Na pánvi rozehřejeme máslo a karbanátky na něm z obou stran opečeme. Do vypečeného tuku vsypeme mouku, přidáme papriku, dobře zamícháme a vlijeme kyselou smetanu. Necháme přejít varem. Podle chuti osolíme a opepříme. Mleté řízky vložíme zpátky do omáčky
Hovězí karbanátky ve smetanové omáčce podáváme s vařenými brambory.