Bílá bramborová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
500 g brambory
1 ks žloutek
1 l voda
30-40 g hladká mouka
2 dl smetana na vaření
podle chuti
sůl
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a oloupané brambory dáme do osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Po uvaření vodu slijeme a brambory rozmačkáme na kaši. Vývar z brambor si uchováme na později.

  2. Připravíme si světlou jíšku z másla a hladké mouky, kterou zalijeme vývarem z brambor a 10 minut povaříme. Poté přidáme bramborovou kaši, smetanu s rozšlehaným žloutkem, promícháme a odstavíme z tepla.

  3. Bílou bramborovou polévku nakonec dosolíme, vmícháme drobně nakrájenou pažitku a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!