Bílá bramborová polévka s koprem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
5 ks brambory
1 ks cibule
1 l voda
1 kostka hovězí bujon
1 hrst ovesné vločky
podle chuti
kopr
celý černý pepř
podle potřeby
máslo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky necháme nabobtnat v hrnku s vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme také na kostky.

  2. Do hrnce dáme rozehřát máslo, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme do zesklovatění. Přihodíme vločky, oloupaný česnek a jednu třetinu brambor. Vše uvaříme doměkka a poté rozmixujeme. Podle hustoty je možné polévku naředit převařenou vodou. Poté přidáme zbytek brambor, jeden masox nebo jiný bujon, pepř a nasekaný kopr. Bílou bramborovou polévku dále vaříme, až jsou brambory měkké. Polévka by měl byt polohustá, ne kašovitá.

  3. Bílou bramborovou polévku rozlijeme do hlubokých talířů či misek a podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!