Kuřecí závitky Saltimbocca recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
125 ml víno marsala
50 ml olivový olej
300 g kuřecí prsa
citronová šťáva
80 g čerstvé máslo
4 lístky čerstvá šalvěj
čerstvě mletý černý pepř
2 plátky prosciutto crudo
200 ml domáci kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozřežeme na řízky, které naklepeme na tenko pod fólií. Řízky osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, poklademe čerstvými lístky šalvěje, přikryjeme tenkými plátky prosciutto crudo a svineme na těsno do závitků, které zajistíme párátky

  2. Závitky opečeme na másle s olivovým olejem do zlaté barvy z obou stran, potom podlijeme domácím kuřecím vývarem a vínem, krátce povaříme, přeléváme máslovo-vinnou omáčkou, kterou jsme dochutili citronovou šťávou

  3. Kuřecí závitky Saltimbocca vybereme na papírovou kuchyňskou utěrku a necháme odsát přebytečný tuk. Vybereme párátka a závitky šikmo překrojíme. Mezitím dokončíme omáčku vmícháním plátků studeného čerstvého másla a dochutíme solí s kořením

  4. Kuřecí závitky Saltimbocca servírujeme s novými brambory posypanými petrželovou natí a podlité hotovou máslovo-vinnovou omáčkou. Tato tradiční italská specialita má vícero variant, které se odlišují v malých obměnách v závislosti na regionu, kde se vaří. Název je odvozený od Salt im bocca, což znamená Skok do pusy. Je to oblíbená pochoutka ve Švýcarsku, Řecku, Španělsku, USA a jinde. Příprava je opravdu nenáročná a rychlá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!