Bílý sladký jogurt recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 balíčky vanilkový cukr
2 l plnotučné mléko
1 konzerva Salko
1 konzerva Tatra
500 g bílý živý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé plnotučné mléko nalijeme do hrnce (nejlépe s dvojitým dnem), vsypeme oba cukry a mléko svaříme. Horké mléko necháme vychladnout asi na 20°C

  2. Pak do mléka metličkou vmícháme neslazené mléko (Tatra) i slazené kondenzované mléko (Salko). Nakonec vmícháme jogurt se živými kulturami (používám Hollandiu)

  3. Jogurtové mléko nalijeme do vymytých kelímků od jogurtů nebo do skleniček od výživy a postavíme na teplé topení. Přes noc nám jogurt nádherně zhoustne. Ráno kelímky uzavřeme mikrotenovou fólií a skleničky víčkem. Bílý sladký jogurt uložíme do chladničky, kde nám vydrží asi týden

  4. Jogurtové mléko je velice dobré i vychlazené, a tak si můžete jednu skleničku místo na topení rovnou uložit do chladničky a ráno mlékem přelít müsli k snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!