Biskupský chlebíček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání těsto 4 ks vejce 70 g máslo rozinky mandle 70 g cukr moučka 2 špetky citronová kůra 140 g polohrubá mouka kandované ovoce na ozdobu cukr moučka čokoládová poleva
Postup Biskupský chlebíček recept
Postup přípravy receptu
-
Rozinky spaříme, scedíme a osušíme. Mandle se slupkou spaříme a oloupeme. Nakrájíme na kousky. Kandované podle potřeby také nakrájíme. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
V míse utřeme do pěny máslo, přidáme moučkový a vanilkový cukr. Dále přidáme žloutky, citronovou kůru a všechny ingredience dobře utřeme. Pak přidáme rozinky, pokrájené mandle a kandované ovoce.
Do těsta vmícháme polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do těsta. Formu na biskupský chlebíček (srnčí hřbet), vymažeme tukem, vysypeme moukou, rozvrstvíme do ní těsto a zvolna pečeme v troubě asi 45 minut ve vyhřáté troubě.
Vyhladlý biskupský chlebíček vyklopíme z formy a nezapomeneme posypat práškovým cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou