Maminčin biskupský chlebíček recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 - 6 ks vejce 200 g máslo 200 g cukr moučka 250 g hladká mouka 1 lžička citronová kůra tuk na vymazání kandované ovoce 1 balíček čokoládová poleva 1/3 balíčku kypřící prášek do perníku strouhanka na vysypání
Postup Maminčin biskupský chlebíček
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem. Postupně přidáváme hladkou mouku s kypřícím práškem do perníku a vymícháme hladké těsto. Dochutíme citronovou kůrou a vmícháme kandované ovoce, kterým nešetříme. Můžeme použít kandované citrusy, třešně a jiné
" target="_blank" title="Ovoce při dietě">ovoce
podle chuti. Nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků
Formu na biskupský chlebíček dobře vymažeme a vysypeme. Vlijeme těsto a zarovnáme. Biskupský chlebíček pečeme ve vyhřáté troubě při 175°C asi 45 minut. Pokud ke konci chytá hodně barvu, je lepší ho překlopit alobalem
Upečený biskupský chlebíček vyklopíme z formy a po vychladnutí jej přelijeme čokoládovou polevou. Necháme zatuhnout
Maminčin biskupský chlebíček nakrájíme na plátky a podáváme.