Maminčin biskupský chlebíček recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 - 6 ks vejce
200 g máslo
200 g cukr moučka
250 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
tuk na vymazání
kandované ovoce
1 balíček čokoládová poleva
1/3 balíčku kypřící prášek do perníku
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem. Postupně přidáváme hladkou mouku s kypřícím práškem do perníku a vymícháme hladké těsto. Dochutíme citronovou kůrou a vmícháme kandované ovoce, kterým nešetříme. Můžeme použít kandované citrusy, třešně a jiné

  2. " target="_blank" title="Ovoce při dietě">ovoce

  3. podle chuti. Nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků

  4. Formu na biskupský chlebíček dobře vymažeme a vysypeme. Vlijeme těsto a zarovnáme. Biskupský chlebíček pečeme ve vyhřáté troubě při 175°C asi 45 minut. Pokud ke konci chytá hodně barvu, je lepší ho překlopit alobalem

  5. Upečený biskupský chlebíček vyklopíme z formy a po vychladnutí jej přelijeme čokoládovou polevou. Necháme zatuhnout

  6. Maminčin biskupský chlebíček nakrájíme na plátky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!