Blaťácká zlatá omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
400 ml mléko
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
3 ks smetanový sýr
200 g sýr Blaťácké zlato

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle

  2. 200 ml mléka přivedeme k varu, přidáme smetanové sýry a rozvaříme je. Do základu nasypeme nastrouhané blaťácké zlato, přidáme smetanu a za občasného promíchání necháme sýr rozpustit

  3. Ve zbylém mléce rozmícháme mouku, kašičku nalijeme do omáčky a za občasného míchání provaříme. Blaťáckou zlatou omáčku podle chuti osolíme

  4. Omáčku ihned podáváme, jinak houstne a pro další použití se musí lehce rozředit mlékem. Pokud omáčku podáváme jako dip na minutky, můžeme ji ochutit sušeným česnekem nebo chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!