Blesková celerová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 lžíce máslo 1 hrst petrželka 200 g celer 1 l voda 50-100 g nízkotučný tavený sýr 1 kostka zeleninový bujon podle chuti sůl
Postup Blesková celerová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Celery oloupeme a omyjeme. Na hrubém struhadle je nastrouháme. Pokud máme možnost, můžeme je nasekat v mixéru.
V hrnci si rozpustíme máslo. Vsypeme celer a osmahneme jej dorůžova. Pak vše zalijeme vroucí vodou, přidáme kostku bujonu, tavený sýr a přivedeme k varu. Polévku krátce povaříme, aby se rozpustil bujon a sýr. Přidáme petrželku a podle chuti přisolíme.
Bleskovou celerovou polévku podáváme horkou, ale i studenou. Můžeme ji zdobit krutonky z pečiva.