Blesková třešňová bublanina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 ml olej 6 ks vejce 1 lžička prášek do pečiva 300 g cukr krupice 300 g polohrubá mouka podle chuti 500-750 g třešně podle potřeby olej na vymazání mouka na vysypání
Postup Blesková třešňová bublanina recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Z bílků ušleháme sníh, postupně zašleháváme cukr a žloutky. Přidáme mouku s kypřicím práškem, olej a už jen opatrně promícháme.
Těsto na třešňovou bublaninu rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe třešněmi. Bublaninu pečeme na 180 °C asi 20 minut.
Upečenou bleskovou třešňovou bublaninu necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme servírovat. Nejlepší je ale studená.