Blesková třešňová bublanina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml olej
6 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
300 g cukr krupice
300 g polohrubá mouka
podle chuti
500-750 g třešně
podle potřeby
olej na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Z bílků ušleháme sníh, postupně zašleháváme cukr a žloutky. Přidáme mouku s kypřicím práškem, olej a už jen opatrně promícháme.

  3. Těsto na třešňovou bublaninu rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe třešněmi. Bublaninu pečeme na 180 °C asi 20 minut.

  4. Upečenou bleskovou třešňovou bublaninu necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme servírovat. Nejlepší je ale studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!