Bliny s kaviárem a zakysanou smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 dl mléko 2 dl voda 25 g droždí 250 g pšeničná mouka podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby máslo tuk na ozdobu 1 ks citron 1 ks kysaná smetana 1 sklenice černý kaviár
Postup Bliny s kaviárem a zakysanou smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Z poloviny mouky a droždí rozmíchaného ve vodě připravíme zákvas, který necháme na teplém místě kynout.
Po 2 hodinách zákvas mírně osolíme, přidáme zbytek mouky, žloutky a rozpuštěné a zchladlé máslo a zaděláme těsto. Těsto necháme 1 hodinu kynout. Pak těsto zalijeme horkým mlékem, propracujeme a necháme 90 minut odpočívat. Nakonec vmícháme sníh z bílků, lehce zamícháme a znovu 30 minut odpočinout.
Z takto připraveného těsta smažíme na másle nebo jiném tuku placičky.
Osmažené bliny zdobíme lžičkou zakysané smetany, černým kaviárem a kouskem citronu. Bliny s kaviárem a zakysanou smetanou ihned podáváme.