Bliny s kaviárem a zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 dl mléko
2 dl voda
25 g droždí
250 g pšeničná mouka
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
máslo
tuk
na ozdobu
1 ks citron
1 ks kysaná smetana
1 sklenice černý kaviár

Postup přípravy receptu

  1. Z poloviny mouky a droždí rozmíchaného ve vodě připravíme zákvas, který necháme na teplém místě kynout.

  2. Po 2 hodinách zákvas mírně osolíme, přidáme zbytek mouky, žloutky a rozpuštěné a zchladlé máslo a zaděláme těsto. Těsto necháme 1 hodinu kynout. Pak těsto zalijeme horkým mlékem, propracujeme a necháme 90 minut odpočívat. Nakonec vmícháme sníh z bílků, lehce zamícháme a znovu 30 minut odpočinout.

  3. Z takto připraveného těsta smažíme na másle nebo jiném tuku placičky.

  4. Osmažené bliny zdobíme lžičkou zakysané smetany, černým kaviárem a kouskem citronu. Bliny s kaviárem a zakysanou smetanou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!