Boršč recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 4 - 6 ks brambory 30 g tuk 1 ks cibule 6 - 8 ks rajče 100 g sterilovaná červená řepa 125 ml zakysaná smetana 400 g hovězí maso 200 g kořenová zelenina 150 g kysané zelí
Postup Boršč
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vytáhneme a necháme zchladit. Pak jej nakrájíme na kostičky. Rajčata, spaříme, oloupeme, zbavíme tekuté dužniny a necháme je na pánvi pomalu dusit - rozvařit
Kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpálíme tuk nebo olej a kořenovou zeleninu s cibulí a brambory orestujeme. Pak zeleninu přidáme spolu s řepou do vývaru z masa a uvaříme ji doměkka. Ke konci vaření přidáme zelí a krátce vše povaříme. Přidáme ještě rozvařená rajčata a maso a necháme naposledy prohřát
K boršči podáváme na stůl zakysanou smetanu.