Vynikající boršč recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

10 ml olej
sůl
2 ks cibule
200 g mrkev
200 g petržel
1 hlávka kapusta
3 ks bobkový list
30 g zakysaná smetana
2 plechovky rajský protlak
300 g červená řepa
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, mrkev a petržel nastrouháme. Kapustu rozkrájíme nadrobno, stejně tak řepu

  2. Na troše oleje zpěníme cibulku, přidáme nastrouhanou zeleninu a lehce orestujeme. Přidáme červenou řepu, 3 bobkové listy, sůl, pepř, nakrájenou kapustu a vaříme, dokud zelenina nebude uvařena doměkka. Do polévky přilijeme rajský protlak a boršč ještě krátce povaříme

  3. Vynikající boršč rozdělíme do talířů a na ozdobu použijeme zakysanou smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!