Vynikající boršč recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 10 ml olej sůl 2 ks cibule 200 g mrkev 200 g petržel 1 hlávka kapusta 3 ks bobkový list 30 g zakysaná smetana 2 plechovky rajský protlak 300 g červená řepa mletý černý pepř
Postup Vynikající boršč
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, mrkev a petržel nastrouháme. Kapustu rozkrájíme nadrobno, stejně tak řepu
Na troše oleje zpěníme cibulku, přidáme nastrouhanou zeleninu a lehce orestujeme. Přidáme červenou řepu, 3 bobkové listy, sůl, pepř, nakrájenou kapustu a vaříme, dokud zelenina nebude uvařena doměkka. Do polévky přilijeme rajský protlak a boršč ještě krátce povaříme
Vynikající boršč rozdělíme do talířů a na ozdobu použijeme zakysanou smetanu.