Placičky s krutím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1/2 hrnku strouhanka 2 ks brambory kopr pepř 1,5 lžička olivový olej 1,25 hrnek listový špenát 1 ks červená řepa 1 lžička kremžská hořčice 1 lžička nakrájený kopr 1 lžička dijónská hořčice 1 hrnek jablečné pyré 230 g krutí prsní řízky 3/4 hrnku tvaroh light 2 lžíce nakrájená čerstvá bazalka
Postup Placičky s krutím masem
Postup přípravy receptu
-
Listy špenátu natrháme, maso nakrájíme nadrobno. Brambory uvaříme, necháme vychladnout a nakrájíme. Cibulku nakrájíme nadrobno. Řepu uvaříme a nakrájíme na kostičky
Troubu předehřejeme na 190 °C. Všechny suroviny na přípravu omáčky smícháme v misce, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. Mú2erne, je také nahladko rozmixovat
Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme špenát a česnek, pánev přikryjeme
pokličkou a špenát s česnekem dusíme na mírném ohni 2 minuty. Pánev odstavíme. Když špenát s česnekem vychladne, smícháme ho v misce s krůtím masem, bramborami, tvarohem, jarní cibulkou, hořčicí, bazalkou
a polovinou strouhanky. Podle chuti osolíme a opepříme. Hmotu rozdělíme na osm dílů a z každého dílu utvoříme placičku silnou zhruba 1 cm. Placičky obalíme ve zbývající strouhance
Placičky rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut dozlatova. Placičky rozdělíme na talíře, dopiníme omáčkou z červené řepy ozdobenou koprem a ihned podáváme
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů