Bosenské karbanátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 240 g tuk 80 g cibule 2 lžíce mouka 80 g mrkev 100 g rýže pepř mletý vývar masový 600 g mleté maso
Postup Bosenské karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Propláchneme rýži, vysypeme ji ze sáčků a zalijeme stejným množstvím masového vývaru. Vaříme tak dlouho dokud se vývar do rýže nevsákne
Maso (mleté jehněčí, nebo telecí) nakrájíme na malé kousky a společně s cibulí semeleme tak, aby se směs spojila. Směs pak osolíme a opepříme. Uvaříme mrkev a nasekáme ji na kousky. Pak přidáme ji k masu společně s rýží uvařenou ve vývaru. Vše řádně promícháme. Měla by nám vzniknout tuhá hmota
Z těsta pak tvoříme kuličky, které vždy zploštíme, pomoučíme, omočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Takto připravené karbanátky smažíme na rozpáleném tuku
Podáváme s bramborami.