Bosenské karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
240 g tuk
80 g cibule
2 lžíce mouka
80 g mrkev
100 g rýže
pepř mletý
vývar masový
600 g mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Propláchneme rýži, vysypeme ji ze sáčků a zalijeme stejným množstvím masového vývaru. Vaříme tak dlouho dokud se vývar do rýže nevsákne

  2. Maso (mleté jehněčí, nebo telecí) nakrájíme na malé kousky a společně s cibulí semeleme tak, aby se směs spojila. Směs pak osolíme a opepříme. Uvaříme mrkev a nasekáme ji na kousky. Pak přidáme ji k masu společně s rýží uvařenou ve vývaru. Vše řádně promícháme. Měla by nám vzniknout tuhá hmota

  3. Z těsta pak tvoříme kuličky, které vždy zploštíme, pomoučíme, omočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Takto připravené karbanátky smažíme na rozpáleném tuku

  4. Podáváme s bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!