Krevetové rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 1 lžíce máslo šafrán citronová šťáva 1 svazek jarní cibulka 100 ml bílé suché víno 200 g jasmínová rýže 300 g předvařené mražené krevety
Postup Krevetové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Jasmínovou rýži důkladně propereme a uvaříme podle návodu na obalu. Krevety necháme rozmrazit, propláchneme vodou a necháme okapat. Jarní cibulky očistíme, hlavičky jemně usekáme a nať nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak přidáme okapané a citronem ochucené krevety, které krátce orestujeme. Vše zjemníme máslem, ochutíme solí, pepřem a šafránem. Směs podlijeme vínem a vaříme tak dlouho, dokud se alkohol neodpaří. Nakonec vmícháme uvařenou jasmínovou rýži a rizoto prohřejeme
Krevetové rizoto servírujeme posypané sekanou natí cibulky. Krevetové rizoto podáváme jako lehký oběd nebo večeři.