Krevetové rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 lžíce máslo
šafrán
citronová šťáva
1 svazek jarní cibulka
100 ml bílé suché víno
200 g jasmínová rýže
300 g předvařené mražené krevety

Postup přípravy receptu

  1. Jasmínovou rýži důkladně propereme a uvaříme podle návodu na obalu. Krevety necháme rozmrazit, propláchneme vodou a necháme okapat. Jarní cibulky očistíme, hlavičky jemně usekáme a nať nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky

  2. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak přidáme okapané a citronem ochucené krevety, které krátce orestujeme. Vše zjemníme máslem, ochutíme solí, pepřem a šafránem. Směs podlijeme vínem a vaříme tak dlouho, dokud se alkohol neodpaří. Nakonec vmícháme uvařenou jasmínovou rýži a rizoto prohřejeme

  3. Krevetové rizoto servírujeme posypané sekanou natí cibulky. Krevetové rizoto podáváme jako lehký oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!