Krevetové špízy v marinádě na gril recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 špetka sůl 3 ks paprika 4 ks cibule 2 snítky tymián 1 lžička zázvor 500 g krevety 1/2 lžičky chilli 4 lístky meduňka 1 špetka pepř 4 lžíce olivový olej 3 lžíce citronová šťáva 2 lžíce vinný ocet
Postup Krevetové špízy v marinádě na gril
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si očištěné a omyté krevety zbavené tvrdých slupek, můžeme je koupit již takto kuchyňsky upravené. Dále několik cibulí nakrájených na větší kostky a stejně pokrájenou papriku
Na krevety připravíme marinádu z olivového oleje, koření a bylinek, nezapomeneme na česnek a citron. Krevety marinujeme potopené v marinádě po dobu cca půl hodiny
Poté krevety napichujeme na špejle střídavě s cibulí a paprikou, grilujeme na středně vysokém žáru po dobu asi 2 - 3 minut z každé strany
Krevetové špízy v marinádě na gril podáváme s pečivem a salátem, ale klidně i s opečenými bramborami a pikantním dipem.