Krevetové špízy recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
máslo
1 ks pomeranč
250 ml zakysaná smetana
mletý bílý pepř
pomerančová šťáva
čerstvá petrželka
400 g loupané krevety Gambas

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč omyjeme a rozkrojíme. Z jedné půlky nakrájíme kolečka, která rozkrojíme na dílky a odložíme stranou. Z druhé poloviny vymačkáme šťávu

  2. Připravíme si marinádu. Česnek oloupeme, prolisujeme a vmícháme spolu s pomerančovou šťávou do zakysané smetany. Podle potřeby osolíme a opepříme

  3. Očištěné a předvařené krevety necháme okapat a vložíme alespoň na 3 hodiny do marinády

  4. Marinované krevety napícháváme střídavě s pomerančovými dílky na jehly. Začínáme 2 krevetami, potom napíchneme dílek pomeranče a končíme krevetami

  5. Špízy opečeme ze všech stran na oleji s rozpuštěným máslem. Hotové špízy vyjmeme, uchováme na teple. Do výpeku vmícháme usekanou petrželku a krátce prohřejeme

  6. Krevetové špízy s pomerančem podáváme teplé, přelité bylinkovým výpekem. Vhodnou přílohou ke krevetovým špízům jsou toasty, ochucené dipy a zeleninové saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!