Krevetové špízy recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl máslo 1 ks pomeranč 250 ml zakysaná smetana mletý bílý pepř pomerančová šťáva čerstvá petrželka 400 g loupané krevety Gambas
Postup Krevetové špízy
Postup přípravy receptu
-
Pomeranč omyjeme a rozkrojíme. Z jedné půlky nakrájíme kolečka, která rozkrojíme na dílky a odložíme stranou. Z druhé poloviny vymačkáme šťávu
Připravíme si marinádu. Česnek oloupeme, prolisujeme a vmícháme spolu s pomerančovou šťávou do zakysané smetany. Podle potřeby osolíme a opepříme
Očištěné a předvařené krevety necháme okapat a vložíme alespoň na 3 hodiny do marinády
Marinované krevety napícháváme střídavě s pomerančovými dílky na jehly. Začínáme 2 krevetami, potom napíchneme dílek pomeranče a končíme krevetami
Špízy opečeme ze všech stran na oleji s rozpuštěným máslem. Hotové špízy vyjmeme, uchováme na teple. Do výpeku vmícháme usekanou petrželku a krátce prohřejeme
Krevetové špízy s pomerančem podáváme teplé, přelité bylinkovým výpekem. Vhodnou přílohou ke krevetovým špízům jsou toasty, ochucené dipy a zeleninové saláty.