Božské sněhové pusinky recept
Apetit Recepty cukrovíPostup Božské sněhové pusinky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si vodní lázeň - asi do čtvrt hrnce napustíme vodu a dáme na plotnu. Mezitím si do kovové nebo skleněné misky (která akorát sedne na hrnec) rozklepneme bílky a cukr a můžeme posadit na hrnec. Ihned začneme bílky na vodní lázni šlehat, dokud nebude sníh krásně hladký a hustý. Misku odendáme z hrnce a ještě chvilku šleháme, aby nám sníh vystydl
Pak už plníme cukrářský sáček a tvoříme na plech vyložený pečícím papírem pusinky
Sněhové pusinky pečeme (spíše sušíme) ve vyhřáté troubě 15 minut na 100 °C a poté stáhneme stupně na 50 °C a sušíme dalších 20 minut
Dodatek: Cukru dáváme podle toho, jak moc máme rádi sladké. Ale 2 lžíce na jeden bílek je takové minimum. Já osobně dávám 3 lžíce na jeden bílek.