Božské čokoládové muffiny recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
3 lžíce kakao
1/2 l mléko
1 lžička prášek do pečiva
1 balíček čokoláda na vaření
1 balíček vanilkový cukr
150 g hladká mouka
150 g zakysaná smetana
125 ml rostlinný olej
0,25 lžiček jedlá soda
1 balíček skořicový cukr
100 g třtinový cukr
1 balíček čokoládový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sypké suroviny (mouku, kakao, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl)

  2. Ručním šlehačem vyšleháme cukr s vejci do pěny, přidáme olej a zakysanou smetanu, promícháme a přidáme sypké suroviny a nasekanou či nastrouhanou čokoládu. Vše vyšleháme v tekuté těsto. Do čokoládových muffinů můžeme přidat likér, rum nebo kávu. Třtinový cukr se dá nahradit řepkovým

  3. Košíčky nebo formu na muffiny plníme těstem a pečeme na 180 °C 20 minut

  4. Mezitím si připravíme čokoládový pudink podle návodu na obalu a polijeme s nimi již hotové čokoládové muffiny

  5. Božské čokoládové muffiny podáváme jako odpolední chuťovku, dezert, snídani či svačinku. Jsou opravdu výborné!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!