Božské čokoládové muffiny recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- cukr 1 špetka sůl 2 ks vejce 3 lžíce kakao 1/2 l mléko 1 lžička prášek do pečiva 1 balíček čokoláda na vaření 1 balíček vanilkový cukr 150 g hladká mouka 150 g zakysaná smetana 125 ml rostlinný olej 0,25 lžiček jedlá soda 1 balíček skořicový cukr 100 g třtinový cukr 1 balíček čokoládový pudinkový prášek
Postup Božské čokoládové muffiny
Postup přípravy receptu
-
Smícháme sypké suroviny (mouku, kakao, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl)
Ručním šlehačem vyšleháme cukr s vejci do pěny, přidáme olej a zakysanou smetanu, promícháme a přidáme sypké suroviny a nasekanou či nastrouhanou čokoládu. Vše vyšleháme v tekuté těsto. Do čokoládových muffinů můžeme přidat likér, rum nebo kávu. Třtinový cukr se dá nahradit řepkovým
Košíčky nebo formu na muffiny plníme těstem a pečeme na 180 °C 20 minut
Mezitím si připravíme čokoládový pudink podle návodu na obalu a polijeme s nimi již hotové čokoládové muffiny
Božské čokoládové muffiny podáváme jako odpolední chuťovku, dezert, snídani či svačinku. Jsou opravdu výborné!