Bramboračka jiné chuti recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
2 ks vejce
brambory
1 ks cibule
pórek
1 ks mrkev
hladká mouka
mletý černý pepř
sádlo na smažení
vývar z vepřových žeber

Postup přípravy receptu

  1. Na plotnu do většího hrnce dáme připravený vývar z vepřových žeber. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Pórek také nakrájíme. Zeleninu i brambory dáme do vývaru a vaříme

  2. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Cibuli vhodíme na pánev s rozpáleným sádlem a osmahneme. Vmícháme mouku tak, aby vznikla správná kašovitá jíška. Podle potřeby přidáváme sádlo nebo mouku

  3. Když máme zeleninu uvařenou, za stálého míchání přidáváme připravenou jíšku. Krátce povaříme. Do téměř hotové bramboračky rozklepneme vejce a rozmícháme. Podle chuti přidáme sůl, pepř a rozetřený česnek. Znovu krátce povaříme a máme hotovo

  4. Bramboračku jiné chuti podáváme samostatně nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!