Bramboračka jiné chuti recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 2 ks vejce brambory 1 ks cibule pórek 1 ks mrkev hladká mouka mletý černý pepř sádlo na smažení vývar z vepřových žeber
Postup Bramboračka jiné chuti
Postup přípravy receptu
-
Na plotnu do většího hrnce dáme připravený vývar z vepřových žeber. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Pórek také nakrájíme. Zeleninu i brambory dáme do vývaru a vaříme
Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Cibuli vhodíme na pánev s rozpáleným sádlem a osmahneme. Vmícháme mouku tak, aby vznikla správná kašovitá jíška. Podle potřeby přidáváme sádlo nebo mouku
Když máme zeleninu uvařenou, za stálého míchání přidáváme připravenou jíšku. Krátce povaříme. Do téměř hotové bramboračky rozklepneme vejce a rozmícháme. Podle chuti přidáme sůl, pepř a rozetřený česnek. Znovu krátce povaříme a máme hotovo
Bramboračku jiné chuti podáváme samostatně nebo s chlebem.