Bramboračka po italsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 5 ks brambory 1 kostka masox 2 ks rohlík 1 špetka mletý pepř 1 lžička rozpuštěné máslo 2 lžíce nasekaná zelená petrželka 100 g strouhaný sýr (parmezán, eidam) podle potřeby olej na smažení
Postup Bramboračka po italsku recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Brambory scedíme, ale vodu nevyléváme, dáme si ji stranou do hrnku na pozdější použití.
Brambory v hrnci rozmačkáme na kaši, k vodě z brambor dolijeme čistou vodu do objemu 1,5 l a zalijeme brambory. Přidáme kostku masoxu, lžíci másla a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a vaříme 10 minut.
Včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova. Polévku rozdělíme do misek, přidáme opečené kostičky rohlíků a posypeme nastrouhaným sýrem.
Bramboračku po italsku podáváme třeba jako chutnou večeři.