Bramboračka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce olej 1 špetka sůl 1 snítka petrželka 2 lžičky majoránka 2 ks mrkev 1 ks malá cibule 2 lžíce hladká mouka 3 ks větší brambory 1 ks menší petržel 2 lžíce sušené nebo čerstvé houby 1 ks celer (stačí kousek)
Postup Bramboračka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ostatní zeleninu a také houby očistíme a nakrájíme. Houby namočíme.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hladkou mouku a smažíme dozlatova. Pak zalijeme 1,5 l vody, rozšleháme a uvedeme do varu. Potom přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a předem namočené houby. Bramboračku vaříme, dokud není všechno měkké. Dochutíme prolisovaným nebo jemně nasekaným česnekem, podle chuti osolíme, přidáme majoránku a petrželku a bramboračku už jen krátce povaříme.
Bramboračku podáváme ihned po uvaření, ale můžeme ji nechat i rozležet. Vhodnou přílohou je pečivo, ale nemusí být. Bramboračka je vhodná i pro vegetariány.
Zobrazit přes 30 dalších receptů pro bramboračku?