Bramboračka s vločkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžíce máslo
4 ks brambory
1 ks cibule
0.3 ks celer
2 ks mrkev
0.5 ks kedlubna
2 ks bobkový list
1 l zeleninový vývar
0.5 hrnku sušené houby
1 větvička čerstvá majoránka
1 ks kořenová petržel
1 lžička sušená majoránka
4 lžíce ječmenné vločky
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme 5 minut odstát. Veškerou zeleninu pečlivě očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak kedlubnu, kořenovou zeleninu a brambory. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli. Vsypeme kořenovou zeleninu, kedlubnové kostičky a 3 minuty restujeme. Přidáme bobkový list, houby, brambory a zalijeme vodou či vývarem. Bramboračku vaříme, dokud zelenina nezměkne. Pět minut před koncem vaření vsypeme do základu polévky vločky, otrhanou majoránku, prolisovaný česnek a nasekanou čerstvou petrželku. Podle chuti bramboračku osolíme, opepříme a dovaříme.

  3. Bramboračku s vločkami podáváme samotnou, případně k ní ještě přikusujeme pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!