Bramboračka s vločkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžíce máslo 4 ks brambory 1 ks cibule 0.3 ks celer 2 ks mrkev 0.5 ks kedlubna 2 ks bobkový list 1 l zeleninový vývar 0.5 hrnku sušené houby 1 větvička čerstvá majoránka 1 ks kořenová petržel 1 lžička sušená majoránka 4 lžíce ječmenné vločky podle chuti sůl čerstvá petrželka mletý černý pepř
Postup Bramboračka s vločkami recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme 5 minut odstát. Veškerou zeleninu pečlivě očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak kedlubnu, kořenovou zeleninu a brambory. Česnek oloupeme a prolisujeme.
V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli. Vsypeme kořenovou zeleninu, kedlubnové kostičky a 3 minuty restujeme. Přidáme bobkový list, houby, brambory a zalijeme vodou či vývarem. Bramboračku vaříme, dokud zelenina nezměkne. Pět minut před koncem vaření vsypeme do základu polévky vločky, otrhanou majoránku, prolisovaný česnek a nasekanou čerstvou petrželku. Podle chuti bramboračku osolíme, opepříme a dovaříme.
Bramboračku s vločkami podáváme samotnou, případně k ní ještě přikusujeme pečivo.