Bramborák s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

16 stroužků česnek
4 lžíce máslo
2 kg brambory
4 dl mléko
2 lžičky majoránka
3-4 ks cibule
250 g žampiony
240 g hrubá mouka
podle chuti
sůl
mletý pepř
drcený kmín
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo, necháme odstát a přebytečnou tekutinu vymačkáme. Žampiony nakrájíme na nudličky.

  2. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme ji na másle. Přidáme k ní žampiony a chvíli dusíme. Pak všechny suroviny promícháme na řídké těsto, do kterého přidáme prolisovaný česnek.

  3. Naběračkou dávkujeme těsto na pánev s rozpáleným olejem a bramboráky s houbami smažíme z obou stran dozlatova.

  4. Bramboráky s houbami podáváme jako hlavní chod i chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!