Bramborová česnečka se smetanou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 špetky sůl
2 lžíce máslo
50 dkg brambory
3 dkg mouka
15 dl voda
2 špetky kmín mletý
1 kostka slepičí bujon
2 dl smetana na vaření
petrželka zelená
1 lžíce pažitka nasekaná

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, přelijeme vařící vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme do měkka

  2. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a na másle zpěníme. Vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem z brambor, přidáme kostku bujonu a vaříme ještě 20 minut

  3. Nyní vlijeme smetanu a přidáme usekanou pažitku. Necháme přejít varem

  4. Do polévky vložíme uvařené brambory. Při podávání zdobíme zelenou petrželkou

  5. Druhý den je polévka ještě chutnější a více krémovitá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!