Bramborová kaše s parmazánem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 plátek máslo
750 g brambory
200 ml mléko
75 g parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Vložíme je hrnce s vroucí vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Brambory moc nesolíme a klidně je můžeme rozvařit

  2. Během vaření brambor si ukrojíme asi 1 cm plátek másla. Vložíme jej do mléka v mikrovlnce vše společně ohřejeme. Většinou dávám 90 sekund na max. výkon, ale přiklopené. Parmazán nastrouháme

  3. Uvařené brambory slijeme a rozmačkáme. Vlijeme do nich mléko s máslem a přidáme parmazán. Společně vše rozšťoucháme nebo vyšleháme šlehačem do hladké kaše. Podle chuti kaši osolíme. Bramborovou kaši s parmazánem přikryjeme poklicí a necháme asi 5 minut odpočinout

  4. Bramborovou kaši s parmazánem podáváme jako přílohu ke grilovaným, pečeným nebo smaženým masům či zelenině. Nejlepší je teplá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!