Bramborová kaše s parmazánem recept
Apetit Recepty přílohyPostup Bramborová kaše s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Vložíme je hrnce s vroucí vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Brambory moc nesolíme a klidně je můžeme rozvařit
Během vaření brambor si ukrojíme asi 1 cm plátek másla. Vložíme jej do mléka v mikrovlnce vše společně ohřejeme. Většinou dávám 90 sekund na max. výkon, ale přiklopené. Parmazán nastrouháme
Uvařené brambory slijeme a rozmačkáme. Vlijeme do nich mléko s máslem a přidáme parmazán. Společně vše rozšťoucháme nebo vyšleháme šlehačem do hladké kaše. Podle chuti kaši osolíme. Bramborovou kaši s parmazánem přikryjeme poklicí a necháme asi 5 minut odpočinout
Bramborovou kaši s parmazánem podáváme jako přílohu ke grilovaným, pečeným nebo smaženým masům či zelenině. Nejlepší je teplá.