Krémová polévka z mořských ryb recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 svazeček petrželka 3 ks mrkev 3 ks petržel 2 ks bobkový list 3 ks nové koření 5 ks celý pepř 3 ks loupaná rajčata 250 g loupaný žlutý hrách 1 ks hlava lososa 2 - 3 ks treska filet
Postup Krémová polévka z mořských ryb
Postup přípravy receptu
-
Hrách si namočíme cca 4 hodiny před vařením (podle návodu na sáčku)
Hlavu lososa zbavíme skřelí a očí, omyjeme. Vložíme do osolené vody ve velkém hrnci s kořením, vaříme cca 1 hodinu. Polévku přecedíme, obereme z hlavy maso, pokud tam nějaké je, zbytek ryby vyhodíme
Uvaříme si zvlášť hrách doměkka
Do vývaru přidáme zeleninu na nudličky (nebo menší kousky) a celé filety tresky. Můžeme přidat pár lžic loupaných rajčat, mohou být z konzervy. Vaříme cca 15 minut. Vyjmeme maso, nakrájíme na kostičky. Do vývaru dáme hrách. Vývar se všemi ingrediencemi (kromě filet) rozmixujeme dohladka
Vrátíme do krémové polévky rybí maso a 5 minut společně provaříme
Na talíři ozdobíme krémovou polévku z mořských ryb čerstvě natrhanou petrželkou.