Krémová polévka z mořských ryb recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 svazeček petrželka
3 ks mrkev
3 ks petržel
2 ks bobkový list
3 ks nové koření
5 ks celý pepř
3 ks loupaná rajčata
250 g loupaný žlutý hrách
1 ks hlava lososa
2 - 3 ks treska filet

Postup přípravy receptu

  1. Hrách si namočíme cca 4 hodiny před vařením (podle návodu na sáčku)

  2. Hlavu lososa zbavíme skřelí a očí, omyjeme. Vložíme do osolené vody ve velkém hrnci s kořením, vaříme cca 1 hodinu. Polévku přecedíme, obereme z hlavy maso, pokud tam nějaké je, zbytek ryby vyhodíme

  3. Uvaříme si zvlášť hrách doměkka

  4. Do vývaru přidáme zeleninu na nudličky (nebo menší kousky) a celé filety tresky. Můžeme přidat pár lžic loupaných rajčat, mohou být z konzervy. Vaříme cca 15 minut. Vyjmeme maso, nakrájíme na kostičky. Do vývaru dáme hrách. Vývar se všemi ingrediencemi (kromě filet) rozmixujeme dohladka

  5. Vrátíme do krémové polévky rybí maso a 5 minut společně provaříme

  6. Na talíři ozdobíme krémovou polévku z mořských ryb čerstvě natrhanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!