Bramborová polévka s mrkví a hříbky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
30 g máslo
3 - 4 ks brambory
1 lžíce majoránka
1 ks cibule
2 l voda
3 - 4 ks mrkev
1 lžička libeček
1 - 2 lžičky kurkuma
2 ks bobkový list
2 - 3 lžíce bramborový škrob
4 ks čerstvé hřiby
čerstvě mletý pepř
1 lžička celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvě nasbírané hřiby očistíme a nakrájíme nadrobno. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky

  2. Ve velkém hrnci rozpálíme máslo a nejprve orestujeme cibuli, když zesklovatí, přihodíme hříbky a krátce osmažíme. Přihodíme kurkumu, necháme rozvonět, zasypeme mrkví, brambory, zalijeme vodou a přidáme veškeré koření (kromě majoránky) a sůl. Bramborovou polévku s mrkví a hřiby přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Poté do polévky za stálého míchání prosejeme bramborový škrob a necháme 5 minut provařit. Na závěr vmícháme rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek. Podle potřeby dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem

  3. Bramborová polévka s mrkví a hříbky nejlépe chutná pořádně horká s krajícem čerstvého chleba. A ještě lepší je na druhý den, kdy se chutě všech surovin krásně spojí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!