Bramborová polévka s mrkví a hříbky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 30 g máslo 3 - 4 ks brambory 1 lžíce majoránka 1 ks cibule 2 l voda 3 - 4 ks mrkev 1 lžička libeček 1 - 2 lžičky kurkuma 2 ks bobkový list 2 - 3 lžíce bramborový škrob 4 ks čerstvé hřiby čerstvě mletý pepř 1 lžička celý kmín
Postup Bramborová polévka s mrkví a hříbky
Postup přípravy receptu
-
Čerstvě nasbírané hřiby očistíme a nakrájíme nadrobno. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky
Ve velkém hrnci rozpálíme máslo a nejprve orestujeme cibuli, když zesklovatí, přihodíme hříbky a krátce osmažíme. Přihodíme kurkumu, necháme rozvonět, zasypeme mrkví, brambory, zalijeme vodou a přidáme veškeré koření (kromě majoránky) a sůl. Bramborovou polévku s mrkví a hřiby přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Poté do polévky za stálého míchání prosejeme bramborový škrob a necháme 5 minut provařit. Na závěr vmícháme rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek. Podle potřeby dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem
Bramborová polévka s mrkví a hříbky nejlépe chutná pořádně horká s krajícem čerstvého chleba. A ještě lepší je na druhý den, kdy se chutě všech surovin krásně spojí.