Zeleninová pánev v rajčatové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
česnek
sůl
2 ks rajče
1/4 ks pórek
bazalka
libeček
oregano
1 lžička olivový olej
1 ks červená paprika
1 konzerva sterilovaný hrášek
1 hrnek rajčatové pyré
čerstvě mletý pepř
2 - 3 ks bílá paprika
1 balíček mražená zeleninová směs s květákem

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninu. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka nebo proužky. Papriku zbavíme středu a zrníček, nakrájíme ji na kostky, rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Mraženou polévkovou směs (mrkev, květák, brokolice a zelené fazolky) vhodíme do vroucí vody, necháme projít varem a odstavíme

  2. V hluboké pánvi rozpálíme olivový olej, vsypeme pórek a krátce orestujeme. Pak přidáme papriky, promícháme a necháme opět orestovat. Osolíme, opepříme, přidáme sterilovaný hrášek i s nálevem (malá konzerva) a krátce podusíme. Podle potřeby podlijeme trochou vody. Pak do směsi přidáme rajčata, zeleninovou směs, zalijeme rajčatovým pyré a dusíme doměkka. Zeleninu dochutíme oreganem či bazalkou, solí a pepřem podle chuti. Můžeme pro vůni přidat i stroužek česneku. Pokud by se nám zdála omáčka příliš kyselá díky pyré, můžeme trochu pocukrovat

  3. Zeleninovou pánev v rajčatové omáčce podáváme jako vegetariánský hlavní chod. Zdobíme čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!