Zeleninová pánev v rajčatové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr česnek sůl 2 ks rajče 1/4 ks pórek bazalka libeček oregano 1 lžička olivový olej 1 ks červená paprika 1 konzerva sterilovaný hrášek 1 hrnek rajčatové pyré čerstvě mletý pepř 2 - 3 ks bílá paprika 1 balíček mražená zeleninová směs s květákem
Postup Zeleninová pánev v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si zeleninu. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka nebo proužky. Papriku zbavíme středu a zrníček, nakrájíme ji na kostky, rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Mraženou polévkovou směs (mrkev, květák, brokolice a zelené fazolky) vhodíme do vroucí vody, necháme projít varem a odstavíme
V hluboké pánvi rozpálíme olivový olej, vsypeme pórek a krátce orestujeme. Pak přidáme papriky, promícháme a necháme opět orestovat. Osolíme, opepříme, přidáme sterilovaný hrášek i s nálevem (malá konzerva) a krátce podusíme. Podle potřeby podlijeme trochou vody. Pak do směsi přidáme rajčata, zeleninovou směs, zalijeme rajčatovým pyré a dusíme doměkka. Zeleninu dochutíme oreganem či bazalkou, solí a pepřem podle chuti. Můžeme pro vůni přidat i stroužek česneku. Pokud by se nám zdála omáčka příliš kyselá díky pyré, můžeme trochu pocukrovat
Zeleninovou pánev v rajčatové omáčce podáváme jako vegetariánský hlavní chod. Zdobíme čerstvou bazalkou.