Zeleninová pánev s kuřecími prsíčky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 3 - 4 ks cibule 2 kostky bujón 2 ks kuřecí prsa 1 lžíce hladká mouka 2 ks červená kapie 1 ks žlutá paprika 1 svazek naťová cibulka 2 ks velké rajče 2 lžíce sterilovaný hrášek 3 ks malá mrkev 1 lžíce kremžská hořčice 200 g malé žampiony 1 ks bílá paprika
Postup Zeleninová pánev s kuřecími prsíčky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Očistíme zeleninu a nakrájíme jí na menší kousky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupané středně velké cibule nakrájíme na půlkolečka
Rozehřejeme na pánvi olej a osmažíme na něm cibuli. Až začne růžovět, tak přidáme maso, promícháme a vsypeme nakrájenou zeleninu. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 15 - 20 minut. Nepodléváme, občas zamícháme, zelenina pustí šťávu. Jakmile je maso měkké, odkryjeme a přidáme bujóny. V malém množství vody rozmícháme mouku s hořčicí a vlijeme do pánve. Povaříme asi 3 minuty a přidáme propláchnutý a okapaný sterilovaný hrášek. Necháme přejít varem a odstavíme
Zeleninovou pánev s kuřecími prsíčky podáváme s vařenou rýží.