Zeleninová pánev s kuřecími prsíčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
3 - 4 ks cibule
2 kostky bujón
2 ks kuřecí prsa
1 lžíce hladká mouka
2 ks červená kapie
1 ks žlutá paprika
1 svazek naťová cibulka
2 ks velké rajče
2 lžíce sterilovaný hrášek
3 ks malá mrkev
1 lžíce kremžská hořčice
200 g malé žampiony
1 ks bílá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Očistíme zeleninu a nakrájíme jí na menší kousky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupané středně velké cibule nakrájíme na půlkolečka

  2. Rozehřejeme na pánvi olej a osmažíme na něm cibuli. Až začne růžovět, tak přidáme maso, promícháme a vsypeme nakrájenou zeleninu. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 15 - 20 minut. Nepodléváme, občas zamícháme, zelenina pustí šťávu. Jakmile je maso měkké, odkryjeme a přidáme bujóny. V malém množství vody rozmícháme mouku s hořčicí a vlijeme do pánve. Povaříme asi 3 minuty a přidáme propláchnutý a okapaný sterilovaný hrášek. Necháme přejít varem a odstavíme

  3. Zeleninovou pánev s kuřecími prsíčky podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!