Bramborové karbanátky s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
3 stroužky česnek
1 ks vejce
1 kg brambory
2 ks cibule
35 dkg mleté maso
podle chuti
sůl
majoránka
vegeta
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme (jako na bramboráky) a slijeme z nich vodu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a rozetřeme.

  2. Na kostičky nakrájíme slaninu, zesklovatíme a osmahneme s nakrájenou cibulí. Do nastrouhaných brambor v míse přidáme cibuli se slaninou, mleté maso (maso můžeme použít buď syrové nebo i vařené), rozetřený česnek se solí, majoránku, pepř, vegetu, vejce a podle potřeby trochu mouky. Směs na bramborové karbanátky dobře propracujeme a chvíli necháme odpočinout.

  3. Pak děláme menší karbanátky, které obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. V rozpáleném oleji je usmažíme.

  4. Bramborové karbanátky s mletým masem podáváme teplé s hořčicí a s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!