Bramborové karbanátky s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg slanina 3 stroužky česnek 1 ks vejce 1 kg brambory 2 ks cibule 35 dkg mleté maso podle chuti sůl majoránka vegeta mletý černý pepř trojobal vejce strouhanka hladká mouka podle potřeby hladká mouka olej na smažení
Postup Bramborové karbanátky s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oloupeme, nastrouháme (jako na bramboráky) a slijeme z nich vodu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a rozetřeme.
Na kostičky nakrájíme slaninu, zesklovatíme a osmahneme s nakrájenou cibulí. Do nastrouhaných brambor v míse přidáme cibuli se slaninou, mleté maso (maso můžeme použít buď syrové nebo i vařené), rozetřený česnek se solí, majoránku, pepř, vegetu, vejce a podle potřeby trochu mouky. Směs na bramborové karbanátky dobře propracujeme a chvíli necháme odpočinout.
Pak děláme menší karbanátky, které obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. V rozpáleném oleji je usmažíme.
Bramborové karbanátky s mletým masem podáváme teplé s hořčicí a s bílým pečivem.