Bramborové krokety s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks žloutek
1 špetka muškátový oříšek
100 g mandlové lupínky
800 g brambory vařené ve slupce
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na obalení
vejce
hladká mouka
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a ještě horké prolisujeme. Po vychladnutí přidáme máslo, žloutek, pepř, sůl, muškátový oříšek a dobře promícháme.

  2. Z bramborové hmoty odkrajujeme kousky, které vytvarujeme do kuliček nebo válečků, obalíme je v mouce, rozšlehaném vajíčku a v mandlových lupíncích (přitlačíme).

  3. Bramborové krokety s mandlemi rozložíme na olejem vymazaný plech a pečeme je 20 minut ve středně vyhřáté troubě. Mandle by měly být zlatavé a křupavé, ale dáváme při pečení dobrý pozor, aby se nespálily.

  4. Bramborové krokety s mandlemi podáváme jako přílohu k libovolným pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!