Bramborovo-cuketová příloha recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

petrželka
brambory
cuketa
pórek
mrkev
libeček
chilli
oregano
mletý kmín
mletý zázvor
bylinkové máslo
koření na hranolky
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cuketu oloupeme, obojí nakrájíme na kousky. Mrkev oškrábeme a společně s pórkem nakrájíme na kolečka. Množství si určíme podle vlastní chuti. Brambory by měly převládat

  2. Velký plech vymažeme olejem, vsypeme zeleninu a začneme kořenit. Posypeme kořením na hranolky, mletým kmínem, libečkem, petrželkou, oreganem, trochou chilli vloček, trochu i mletým zázvorem. Poklademe plátky másla a dáme do silně vyhřáté trouby péct. Občas promícháme. Pečeme asi 1 hodinu. Ke konci můžeme zapnout funkci gril, aby byla příloha křupavější. Podle chuti můžeme koření a bylinky obměnit

  3. Bramborovo-cuketovou směs podáváme jako přílohu, ale vegetariánům postačí i samotná jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!