Bramborovo-cuketová kaše recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 lžíce máslo
500 g brambory
1 hrneček mléko
1/2 l voda
2 ks cuketa

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, oloupeme, pokrájíme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Chvíli před dovařením přidáme očištěnou, omytou a pokrájenou mladou a menší cuketu bez semínek

  2. Po uvaření brambor i cukety doměkka slijeme vodu, přidáme kousek másla a teplé mléko a metlovým mixérem rozmixujeme do jemné konzistence. Můžeme ještě dochutit solí

  3. Bramborovo-cuketovou kaši podáváme jako klasickou bramborovou kaši, například ke grilovanému kuřeti nebo i k jiným druhům masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!