Bramborový guláš s klobásou a lečem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 ks brambory majoránka 2 lžíce sádlo 1 dl kečup drcený kmín 2 ks pikantní klobása mletá sladká paprika 1 sklenka sterilované lečo mletý černý pepř 1 kelímek bohatá šťáva na tmavá masa Knorr
Postup Bramborový guláš s klobásou a lečem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme a klobásu nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky
Cibuli osmahneme na sádle nebo oleji, orestujeme nakrájenou klobásu, zaprášíme paprikou, osolíme, přidáme kmín, pepř, nakrájené brambory a zalijeme vodou, aby brambory byly potopené. Dále přidáme kelímek bohaté šťávy na tmavé maso a vaříme do změknutí brambor
Přidáme skleničku leča a kečup. Zredukujeme šťávu a pokud je potřeba zahustit, přidáme granulovanou jíšku. Bramborový guláš ještě chvíli vaříme a na závěr přidáme podle chuti utřený česnek a majoránku
Bramborový guláš s klobásou a lečem podáváme s chlebem.