Bramborový guláš s klobásou a lečem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks brambory
majoránka
2 lžíce sádlo
1 dl kečup
drcený kmín
2 ks pikantní klobása
mletá sladká paprika
1 sklenka sterilované lečo
mletý černý pepř
1 kelímek bohatá šťáva na tmavá masa Knorr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme a klobásu nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky

  2. Cibuli osmahneme na sádle nebo oleji, orestujeme nakrájenou klobásu, zaprášíme paprikou, osolíme, přidáme kmín, pepř, nakrájené brambory a zalijeme vodou, aby brambory byly potopené. Dále přidáme kelímek bohaté šťávy na tmavé maso a vaříme do změknutí brambor

  3. Přidáme skleničku leča a kečup. Zredukujeme šťávu a pokud je potřeba zahustit, přidáme granulovanou jíšku. Bramborový guláš ještě chvíli vaříme a na závěr přidáme podle chuti utřený česnek a majoránku

  4. Bramborový guláš s klobásou a lečem podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!