Bramborový guláš s klobásou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1,5 lžíce olej
sůl
700 g brambory
majoránka
1 ks cibule
1,2 l voda
2 ks klobása
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
drcený kmín
1,5 lžička mletá sladká paprika
1/2 lžičky mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Jednu větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Mezitím klobásky nebo jinou uzeninu nakrájíme na kostičky. Vložíme ji k cibulce a pár minut restujeme

  2. Přidáme trochu drceného kmínu, sladkou a pálivou papriku a necháme zpěnit. Vše zalijeme litrem vody, přidáme oloupané a na větší kostičky nakrájené brambory. Guláš vaříme do změknutí brambor

  3. Poté bramborový guláš zahustíme lžíci hladké mouky rozmíchané ve 2 dl vody a krátce povaříme. Nakonec dochutíme majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem

  4. Bramborový guláš s klobásou podáváme samostatně, větší jedlíci mohou přikusovat krajíc čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!