Bramborový guláš z červené čočky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 15 g olej sůl 250 g brambory 50 g cibule hladká mouka 100 g červená čočka drcený kmín mletá sladká paprika petželová nať 100 g vegetariánský turisťák
Postup Bramborový guláš z červené čočky
Postup přípravy receptu
-
Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Vegetariánský turisťák nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Když je cibule měkká, zaprášíme ji mletou paprikou a zalijeme asi 500 - 750 ml vody. Necháme ještě chvíli povařit a přisypeme sůl a kmín. Přidáme syrové brambory, vaříme zhruba 5 minut a potom přidáme červenou čočku (v suchém stavu, není potřeba ji namáčet)
Vaříme asi 10 minut pod pokličkou, dokud nejsou brambory i čočka měkké. Pokud se nám zdá guláš řídký, zahustíme ho hladkou moukou rozmíchanou v troše vody. Nakonec přidáme nakrájený vegetariánský turisťák a nasekanou petrželovou nať
Bramborový guláš z červené čočky ihned podáváme jako hlavní chod.