Bramborový salát s fazolkami recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 2 lžičky cukr sůl 3 ks vejce 2 - 3 lžíce ocet 4 - 6 ks brambory 4 lžíce majonéza 2 ks rajče pepř 3 snítky zelená petrželka 1 miska fazolové lusky
Postup Bramborový salát s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
4 - 6 brambor uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky
Pokud máme brambory větší, budou nám stačit 2 brambory na jednu porci
Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé také oloupeme a rozkrájíme na menší kousky
Zelenou petrželku jemně nasekáme
Na 2 porce omyjeme 2 malé misky fazolových lusků, odkrojíme z nich okraje, vložíme je do hrnce s vodou. Přidáme asi lžičku soli, 2 lžičky cukru, 2 - 3 lžíce octa a uvaříme je doměkka. Scedíme, necháme okapat a prochladnout a potom překrojíme na menší kousky. Použít můžeme i fazolky zmražené, které pouze uvaříme tímto způsobem
Do misky nebo na talíř postupně narovnáme brambory, vejce a fazolky. Polijeme majonézou, osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Takto postupujeme kvůli lepšímu vzhledu pokrmu. Jinak můžeme jednoduše všechny připravené ingredience promíchat v jedné míse
Bramborový salát s fazolkami ozdobíme rajčaty a podáváme samotný nebo zakusujeme bílým pečivem
Pozn.: Do salátu můžeme přidat i jemně nasekanou cibuli nebo ozdobit zelenou cibulovou natí. Salát je ale chutný i bez cibule
Recept je určen na 2 porce bramborového salátu.