Bramborový salát s fazolkami recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
sůl
3 ks vejce
2 - 3 lžíce ocet
4 - 6 ks brambory
4 lžíce majonéza
2 ks rajče
pepř
3 snítky zelená petrželka
1 miska fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. 4 - 6 brambor uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Pokud máme brambory větší, budou nám stačit 2 brambory na jednu porci

  3. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé také oloupeme a rozkrájíme na menší kousky

  4. Zelenou petrželku jemně nasekáme

  5. Na 2 porce omyjeme 2 malé misky fazolových lusků, odkrojíme z nich okraje, vložíme je do hrnce s vodou. Přidáme asi lžičku soli, 2 lžičky cukru, 2 - 3 lžíce octa a uvaříme je doměkka. Scedíme, necháme okapat a prochladnout a potom překrojíme na menší kousky. Použít můžeme i fazolky zmražené, které pouze uvaříme tímto způsobem

  6. Do misky nebo na talíř postupně narovnáme brambory, vejce a fazolky. Polijeme majonézou, osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Takto postupujeme kvůli lepšímu vzhledu pokrmu. Jinak můžeme jednoduše všechny připravené ingredience promíchat v jedné míse

  7. Bramborový salát s fazolkami ozdobíme rajčaty a podáváme samotný nebo zakusujeme bílým pečivem

  8. Pozn.: Do salátu můžeme přidat i jemně nasekanou cibuli nebo ozdobit zelenou cibulovou natí. Salát je ale chutný i bez cibule

  9. Recept je určen na 2 porce bramborového salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!