Bramborový salát s konzervovanou zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 500 g brambory 1 ks cibule 100 g majonéza 4 ks nakládané okurky 250 g nakládaná zelenina
Postup Bramborový salát s konzervovanou zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Den předem uvaříme brambory. V den přípravy je oloupeme a nakrájíme na kostičky nabo nudličky. Vložíme je do větší mísy a přidáme nakládanou zeleninu. Nejlepší je nějaká směs obsahující mrkev, zelí, ředkev, papriku a podobně. Vařené vejce oloupeme a nastrouháme nadrobno. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a spaříme vroucí vodou. Po vychladnutí přidáme spařenou cibuli do salátu.
Vše promícháme a dochutíme solí. Ocet nemusíme přidávat, protože okurky a zelenina bývají naložené ve výrazném sladkokyselém láku. Pokud tedy chceme salát dochutit, můžeme přilít trochu tohoto láku. Dobře promícháme a necháme odležet.
Salát můžeme podávat k vánočnímu kaprovi stejně tak i na chlebíčky při různých oslavách. Odleželý salát nikdy nezapomeneme promíchat.