Bramborový salát s konzervovanou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 g brambory
1 ks cibule
100 g majonéza
4 ks nakládané okurky
250 g nakládaná zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Den předem uvaříme brambory. V den přípravy je oloupeme a nakrájíme na kostičky nabo nudličky. Vložíme je do větší mísy a přidáme nakládanou zeleninu. Nejlepší je nějaká směs obsahující mrkev, zelí, ředkev, papriku a podobně. Vařené vejce oloupeme a nastrouháme nadrobno. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a spaříme vroucí vodou. Po vychladnutí přidáme spařenou cibuli do salátu.

  2. Vše promícháme a dochutíme solí. Ocet nemusíme přidávat, protože okurky a zelenina bývají naložené ve výrazném sladkokyselém láku. Pokud tedy chceme salát dochutit, můžeme přilít trochu tohoto láku. Dobře promícháme a necháme odležet.

  3. Salát můžeme podávat k vánočnímu kaprovi stejně tak i na chlebíčky při různých oslavách. Odleželý salát nikdy nezapomeneme promíchat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!