Bramborový salát se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
800 g brambory
3 ks cibule (velká)
zálivka
sůl
5 lžic olivový olej
200 ml masový vývar
mletý černý pepř
4-5 lžic vinný ocet (bílý)
na ozdobu
0.5 svazečku pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si uvaříme brambory ve slupce. Když jsou téměř měkké, odstavíme je. Horké brambory oloupeme a nakrájíme na kostky anebo na kolečka. Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky. Dvě lžíce dáme stranou a zbytek hned smícháme s horkými brambory.

  2. Vývar ohřejeme a podle chuti jej osolíme, opepříme a dochutíme octem a olejem. Zálivkou tak přelijeme brambory s cibulí a necháme je asi 15 minut odležet.

  3. Zatím si nakrájíme slaninu na kostičky a na pánvi ji pomalu vyškvaříme. Když je slanina zlatavá, přidáme odloženou cibuli a pokračujeme v restování. Cibule a slanina musí být pěkně dozlatova opečená.

  4. Horkou slaninu s cibulí vmícháme do salátu. Bramborový salát se slaninou posypeme pažitkou. Podáváme jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!