Bramborový závin recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce vejce 6 ks brambory mléko 2 - 3 ks cibule 2 lžíce mouka sádlo 100 ml zakysaná smetana 1 sklenice kysané zelí semínka
Postup Bramborový závin
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté je scedíme, rozšťoucháme s trochou mléka a rozmixujeme na hustou bramborovou kaši, do které vmícháme syrová vejce
Zelí překrájíme, dáme do kastrolku a trochu povaříme. Vodu slijeme a přidáme na sádle osmahlou cibulku nakrájenou na kostičky. Použijeme 2 - 3 větší cibule
Na pomoučněný vál rozložíme bramborovou kaši, na ní položíme dušené zelí. Z kaše uděláme šišku a opatrně ji přendáme na pekáč, který jsme si vymazali sádlem
Bramborový závin můžeme potřít rozšlehaným vejcem, posypat nejrůznějšími semínky a pečeme ve vyhřáté troubě, až je povrch zlatavý
Po upečení bramborový závin nakrájíme na kousky a podáváme s kysanou smetanou
Foto: Shutterstock.com