Bramborový závin recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
vejce
6 ks brambory
mléko
2 - 3 ks cibule
2 lžíce mouka
sádlo
100 ml zakysaná smetana
1 sklenice kysané zelí
semínka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté je scedíme, rozšťoucháme s trochou mléka a rozmixujeme na hustou bramborovou kaši, do které vmícháme syrová vejce

  2. Zelí překrájíme, dáme do kastrolku a trochu povaříme. Vodu slijeme a přidáme na sádle osmahlou cibulku nakrájenou na kostičky. Použijeme 2 - 3 větší cibule

  3. Na pomoučněný vál rozložíme bramborovou kaši, na ní položíme dušené zelí. Z kaše uděláme šišku a opatrně ji přendáme na pekáč, který jsme si vymazali sádlem

  4. Bramborový závin můžeme potřít rozšlehaným vejcem, posypat nejrůznějšími semínky a pečeme ve vyhřáté troubě, až je povrch zlatavý

  5. Po upečení bramborový závin nakrájíme na kousky a podáváme s kysanou smetanou

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!